~ Simple words ~

Cred in orice pana se demonstreaza a fi fals. Asa ca eu cred in zane, mituri, dragoni. Toate exista, chiar daca exista doar in mintea mea. Cine spune ca visele si cosmarurile nu sunt la fel de reale ca aici si acum?!~ John Lennon

luni, 29 martie 2010

The Mirror



Ma uit de ore intregi in acest ciob de sticla care imi reflecta imaginea, ma uit la imaginea reflectata.. sunt eu . Pentru cateva clipe am impresia ca privesc exact in suflet, unde se afla ganduri si sentimente ascunse de ceilalti. Cati dintre noi ma privit cu adevarat intr-o oglinda sufletul nostru? Probabil pe majoritatea nici macar nu ii intereseaza de aceasta parte dintr-un intreg numit " fiinta umana" . Este trist, dar este un adevar. Cine suntem cu adevarat nu stim..nu suntem constienti de slabiciunile noastre si nici de calitati..Suntem doar conturul unei forme pe macheta unui pictor ce schiteaza un tablou numit "viata" . Traim superficial, neglijenta pentru suflet creste pe zi ce trece. Asteptam ca altii sa descpoere cine suntem in loc sa incercam noi sa facem asta . Ce simplu ar fi daca am gasit raspunsuri scrise undeva pe o pagina de internet sau intr-un ziar pentru orice inclusiv pentru fiecare dintre noi. Totul este mult mai complex decat pare, faptul ca ne cunoastem propria persoana probabil ca ne-ar ajuta mai mult decat credem dar, pentru ca suntem oameni.. lipsa credintei si impresia ca suntem atotstiutori ia locul tabloului real al vietii. Ne amagim cu iluzii oferite de creierul nostru lipsit de atingerea cuvintelor din carti .Lectura ne ofera modele, situatii reale in care ne putem regasi.. dar nu toata lumea citeste... Unii poate ca nu au timp, altii pentru ca nu agreeaza cartile .. fiecare poate gasi o scuza daca vrea.
Cati dintre noi ar avea curajul sa priveasca intr-o oglinda cu adevarat... sa isi vada sufletul ?. . .








Un comentariu:

  1. Multi dintre noi folosim oglinda pentru a ne privi doar fizicul, la fel ca Narcis care se oglindea in apa; putini dintre noi stim ca oglinda poate reflecta sufletul sau poate chiar un alter ego al nostru.

    RăspundețiȘtergere