~ Simple words ~

Cred in orice pana se demonstreaza a fi fals. Asa ca eu cred in zane, mituri, dragoni. Toate exista, chiar daca exista doar in mintea mea. Cine spune ca visele si cosmarurile nu sunt la fel de reale ca aici si acum?!~ John Lennon

miercuri, 26 mai 2010

Legenda Narcisei



Legenda Narcisei
Se spune ca Narcisele sunt florile care au inflorit la moartea lui Narcis. In mitologia vechilor greci, Narcis era un tanar deosebit de frumos si de singuratic, de care se indragosteau fara succes toate nimfele. Narcis a fost blestemat de zeita razbunarii Nemesis sa nu poate iubi niciodata pe nimeni si sa se indragosteasca de el insusi. Acest lucru se si infaptuieste si Narcis se indragosteste de propria sa reflectie in apa. Dorins sa isi imbratiseze propria reflexie in apa, Narcis se ineaca. La moartea lui, au aparut florile Narcise, flori galbene, care isi tin capul in jos asemenea lui Narcis care se oglindea in apa.

Limbajul Narcisei
Narcisa este simbolul dragostei irationale, pasionale, de obicei ascunse, sub care se ascund pasiuni nedezlantuite. Poate acest lucru se datoreaza si mirosului afrodisiac al florii. Barbatul care daruieste unei femei o Narcisa vrea sa ii declare acesteia ca o doreste. Femeia careia ii plac Narcisele este de obicei o femeie pasionala, care lupta pentru dragoste si pentru lucrurile in care crede.

Numele Narcisa
Numele Narcisa provine din grecescul narke, insemnand somn, narcotic. De aceea, numele de Narcisa sugereaza o persoana deosebit de atragatoare pentru sexul opus, pasionala si sentimentala. Persoana cu numele Narcisa tinde sa se lase prada sentimentelor si sa ghideze dupa intuitie, nu dupa ratiune.

Un comentariu: